wtorek, 03 września 2013

cukinia4

 

Niecodzienna sałatka podawana na ciepło, łącząca w sobie niezwykłe smaki - dla tych, którzy chcą spróbować czegoś nowego. Polecam!

 

Składniki: (2 porcje)

  • 2 małe cukinie
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • około 70g sera pleśniowego (u mnie z niebieską pleśnią)
  • 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • sól, pieprz, ulubione zioła

Cukinie umyć, odciąć końce i pokroić wzdłuż na plastry grubości do 1cm. Ułożyć na kratce z piekarnika. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć około pół minuty, następnie oliwą posmarować plastry cukinii i posypać je ziołami. Piec przez 20-25 w temp. 170°C. W tym czasie na suchej patelni podprażyć orzechy. Ser pokroić w cienkie plastry (około 3 na porcję).

Cukinię wyciągnąć z piekarnika, dodać sól, pieprz. Następnie posypać orzechami i ułożyć ser.

Smacznego!

 

Inspiracja przepisu

cukinia

00:44, kuchnia-malowana , Sałatki
Link Dodaj komentarz »
1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 35
| < Lipiec 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Durszlak.pl Liczniki internetowe Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi
Wszystkie zdjęcia na blogu są moją własnością. Kopiowanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody jest zabronione.