Blog > Komentarze do wpisu

Co zamiast słodyczy? Daktyle!

 

W dzisiejszych czasach, kiedy każdy produkt spożywczy zawiera kolorowe barwniki, konserwanty i inne różne rzeczy ( o których może lepiej nie wiedzieć...) warto szukać alternatyw.

Co może być alternatywą dla batoników - pełnych tłuszczu, kolorowych cukierków - ?

Na pewno taką słodką przekąską są bakalie - dzisiaj proponuję Wam daktyle (:

Dlaczego?

  • Daktyle zawierają witaminy - A, C, z grupy B, kwas foliowy, a także potas, żelazo, magnez, wapń.
  • Działają przeciwzapalnie, przeciwbólowo, zwiększają odporność organizmu.
  • Chronią przed miażdżycą, zapobiegając odkładaniu cholesterolu na ścianach naczyń krwionośnych.
  • Są świetną przekąską dla osób aktywnych, z powodu dużej wartości energetycznej - około 270 kcal/100g

Mimo dużej kaloryczności - myślę, że warto zastąpić tradycyjne słodycze czymś bardziej wartościowym. ;)

 

Źródło TUTAJ

środa, 27 lutego 2013, kuchnia-malowana
Tagi: daktyle

Polecane wpisy

Durszlak.pl Liczniki internetowe Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi
Wszystkie zdjęcia na blogu są moją własnością. Kopiowanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody jest zabronione.